Moda Tasarımı (UOLP-SUNY Fashion Institute of Technology) Uluslararası Ortak Lisans Programı




Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi'ne bağlı Moda Tasarımı (UOLP-SUNY Fashion Institute of Technology) Uluslararası Ortak Lisans Programı ile ilgili bilgiler ve program yeterlilikleri aşağıda özetlenmektedir.

Program Hakkında Bilgi

Türkiye’nin endüstriyel kalkınmasına, istihdam olanaklarına ve ticaretine önemli katkıda bulunan tekstil ve konfeksiyon endüstrisi; teknolojik yenilenme, teknik bilgi ve deneyim birikimi sayesinde ülkemizin en gelişmiş ve modern sanayi kolu haline gelmiştir. Bununla birlikte, tekstil ve konfeksiyon sanayimizin küreselleşen dünyada rekabet edebilir konumunu sürdürebilmesi için özgün tasarım, kalite, verimlilik, pazarlama ve dağıtım yeteneklerini daha da geliştirerek, üst sınıf modaya yönelik ürünlere ve moda-marka ürünler grubuna yönelmesi bir gereklilik ve bu bağlamda moda ve marka yaratma becerisine sahip tasarımcıların yetiştirilmesi de bir zorunluk halini almıştır. Bu gerekçeyle açılan Fashion Design (Moda Tasarımı) Programı; İstanbul Teknik Üniversitesi ve New York Devlet Üniversitesi’ne bağlı “Fashion Institute of Technology” (FIT) gibi iki köklü kurum arasında 2004 yılında yapılan işbirliği sonucunda hayat bulmuştur. Dünyanın en iyi ÜÇ moda okulu arasında yer alan FIT, moda alanında eğitim veren pek çok eğitim kurumuna akademik destek vermektedir; ancak dünyada iş birliği içinde bulunduğu tüm üniversite ve enstitüler arasında 4 senelik lisans programı için ortak diploma verdiği tek program İTÜ-FIT Moda Tasarımı Programı’dır. Bölüme kabul edilen öğrenciler, eğitimlerinin 5 yarılını (1.yıl güz-bahar, 2. yıl güz dönemi ile 3. yıl güz-bahar) İTÜ-İstanbul'da, 4 yarıyılını (2. yıl bahar ve yaz dönemleri ile 4. yıl güz ve bahar dönemleri) ise FIT- New York'da gerçekleştirmektedirler. Mezun olduklarında her iki kurumdan da diplomalarını almaktadırlar. Bölüme her sene 30 öğrenci alınmakta olup, öğretim dili İngilizcedir. Mezun olan öğrencilerin bir yıl A.B.D.’de çalışma izni bulunmaktadır. Moda Tasarımı Programında; drapaj, dikiş teknikleri, kalıp hazırlama, bilgisayar destekli kalıp hazırlama gibi giysi tasarımı ile doğrudan ilgili konular yanında; bilgisayar destekli çizim programları (photoshop, illustrator gibi), koleksiyon maliyetlendirme ve sanat içerikli dersler de yer almaktadır. Bu şekilde, herhangi bir amaca yönelik olarak giysi tasarımında gözönünde bulundurulması gereken tüm unsurlar öğrenciye aktarılmaktadır. Özetle, öğrenci eğitim gördüğü dört yıl boyunca tasarımlarının; çiziminden drapaj, kalıp ve dikimine kadar tüm aşamalarını kendisi gerçekleştirmektedir. Böylece, tasarladığı ve/veya tasarlayacağı her giysinin üretilebilirliğini/satılabilirliğini (diğer bir değişle rekabet ettiği pazarda tasarımının bir değer bulup bulamayacağını) değerlendirme becerisine sahip olarak programdan mezun olmaktadır.

Programın web sayfası için tıklayınız.


Kayıt Kabul Şartları


Başvuru
2024-2025 Güz Dönemi Başvuru Duyurusu

Yurt Dışından Lisans Programlarına Öğrenci Kabulü
  • Yurt Dışından Lisans Programlarına Öğrenci Kabulüne İlişkin Başvuru ve Kayıt-Kabul Yönergesi
  • 

    İngilizce Yeterlilik

    

    Mevzuat

    Yönetmelikler, Yönergeler ve Senato Esasları
    

    Akademik Takvim

    Akademik Takvim
    

    Ders Planı

    

    Ders Bilgisi

    

    Ders Programı

    

    Ders İntibak ve Muafiyet İşlemleri

    İstanbul Teknik Üniversitesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi göz önünde bulundurulak ders intibak ve muafiyet işlemleri yapılmaktadır.
    Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi
    

    Program Eğitim Amaçları

    1. Mezunlarımız, moda tasarım ile ilgili süreçleri yönetecek, meslek problemlerini tanımlayacak ve çözecektir.
    2. Mezunlarımız, küresel ve yerel moda/hazırgiyim organizasyonlarında etkin roller alacaktır.
    3. Mezunlarımız, çevreyi ve sağlığı gözeten, ekonomi, zenginlik ve kalite sunan, talep edilen tekstil esaslı ürünlerinlerin ortaya çıkmasını sağlayacak çok disiplinli tasarım faaliyetlerini yürütecektir.
    4. Mezunlarımız, yaşam boyu öğrenimlerini ve sürekli kişisel gelişmelerini sürdürecek, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edecek, moda tasarımı alanında araştırma ve geliştirme faaliyetleri başlatacak veya yürütecektir.
    

    Ölçme ve Değerlendirme

    İstanbul Teknik Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 20. Madde, 21. Madde, 22. Madde, 23. Madde, 24. Madde ve 25. Madde göz önünde bulundurularak öğrenci başarısı değerlendirilmektedir.

    Notlar ve işaretler
    MADDE 20 –
    (1) Lisans eğitim ve öğretiminde, öğrencinin bir dersteki başarısı, bağıl değerlendirme yöntemi ile belirlenir. Bu değerlendirme, öğrencinin yarıyıl içi çalışmalarında gösterdiği başarı ve yarıyıl sonu sınavında aldığı not birlikte değerlendirilerek ve sınıfın genel başarı düzeyi göz önünde bulundurularak saptanır. İlgili bölümler tarafından belirlenen en az ham not üzerindeki bağıl değerlendirme, dersi veren öğretim üyesi tarafından, notların dağılımı ve sınıf ortalaması göz önünde bulundurularak yapılır.
    (2) Bir dersteki başarı durumu başarı notu ile belirlenir. Başarı notu harflerinin anlamları şunlardır:
          a) Bir dersten (AA), (BA+), (BA), (BB+), (BB), (CB+), (CB), (CC+) ve (CC) notlarından birisini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
          b) Bir dersten (DC+), (DC), (DD+) ve (DD) notlarından birisini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir.
          c) Bir dersten (FF) notunu alan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
          ç) Bir dersten (VF) notunu alan öğrenci yılsonu sınavına giremez ve başarısız kabul edilir.
          d) M: Üniversite tarafından muaf tutulan dersler için kullanılan notu ifade eder. Bu dersler ağırlıklı genel not ortalamasına katılmaz.
    (3) Başarı notu harfleri dışında kullanılan diğer harflerin anlamları şunlardır:
          a) BL: Kredisiz olarak alınan dersten başarılı.
          b) BZ: Kredisiz olarak alınan dersten başarısız.
          c) T: Öğrencilerin kayıtlı bulundukları bir dersten bu Yönetmeliğin 17 nci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkrasında belirtilen süre içerisinde çekildiklerini gösteren işarettir.
          ç) E:Proje, bitirme tasarım projesi/bitirme ödevi ve benzeri çalışmalarda, çalışmasını belirlenen sürede bitiremeyen öğrenciye verilir. Çalışmanın ne zaman tamamlanacağı öğretim üyesi tarafından belirlenir. Belirlenen sürede çalışmasını tamamlayamayan öğrenciye FF notu verilir.
    (4) Başarı notlarının ifade ettikleri başarı dereceleri ve katsayıları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:
    Harf Notu Başarı Notu
    Mükemmel AA 4.00
    Çok iyi üzeri BA+ 3.75
    Çok iyi BA 3.50
    İyi üzeri BB+ 3.25
    İyi BB 3.00
    Orta Üzeri CB+ 2.75
    Orta CB 2.50
    Yeterli üzeri CC+ 2.25
    Yeterli CC 2.00
    Koşullu-geçer DC+ 1.75
    Koşullu-geçer DC 1.50
    Koşullu-geçer DD+ 1.25
    Koşullu-geçer DD 1.00
    Başarısız FF 0.00
    Vizesiz başarısız VF 0.00

    Gözetim listesi
    MADDE 21 –
    (1) Aşağıda gösterilen öğrenciler gözetim listesine alınır:
          a) Birinci ve ikinci sınıfta olup herhangi bir yarıyıl sonunda ağırlıklı genel not ortalamaları 1.80’in altında olan öğrenciler,
          b) Üçüncü sınıfta olup ağırlıklı genel not ortalamaları 1.90’ın altında olan öğrenciler,
          c) Dördüncü sınıfta olup ağırlıklı genel not ortalamaları 2.00’ın altında olan öğrenciler.
    (2) Gözetim listesine alınan öğrencilerin bir yarıyıldaki kredi yükü en fazla 18 olabilir. Bu öğrenciler, açıldığı takdirde, daha önce başarısız oldukları, şartlı başardıkları ve/veya ön şartlarını sağladıkları dersleri yarıyıl gözetmeksizin alabilirler. Gözetim listesinde iken ağırlıklı genel not ortalamalarını belirtilen düzeylerin üzerine çıkartan öğrenciler normal statüde öğrenimlerine devam ederler.
    (3) Kayıtlı bulunulan yarıyıl sonu itibariyle ağırlıklı genel not ortalaması belirlenirken, alt yarıyıllardan alınamayan derslerle, 17 nci maddenin ikinci ve üçüncü fıkrası uyarınca öğrencinin çekildiği dersler ağırlıklı not ortalamasına katılmaz.

    Ağırlıklı genel not ortalamasının yükseltilmesi
    MADDE 22 –
    (1) Genel not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenci, bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde belirtilen hükümler saklı kalmak koşulu ile daha önce alıp başardığı dersleri tekrar alabilir. Bu dersler için son alınan notlar geçerlidir. Öğrencinin Üniversitede aldığı derslerin bütün notları ve işaretleri öğrenim belgesinde gösterilir.
    (2) Öğrenciler AA notu ile geçtikleri dersleri tekrar edemezler.

    Değerlendirme
    MADDE 23 –
    (1) Derslere %70, laboratuvar ve atölye gibi bağımsız uygulamalı derslere en az %80 oranında devam zorunludur. Senato tarafından belirlenen ders başarı ölçme ve değerlendirme esaslarına uygun şekilde, bölümün önerisi, fakülte/konservatuvar kurulunun onayı ile belirlenerek açıklanmış olan yarıyıl içi başarı notunu ve devam koşulunu sağlayan öğrenci yarıyıl sonu sınavına girer
    (2) Yarıyıl sonu sınavı yapılmayan ve sadece yarıyıl içi çalışmasına bağlı olarak başarı notu verilen dersler ilgili bölüm başkanlığı tarafından belirlenir ve ilan edilir.
    (3) Yarıyıl içi başarı notu; yarıyıl içinde yapılan çalışmaların, ödevlerin, projelerin, ara sınavların, kısa sınavların ve benzeri faaliyetlerin ağırlıklı ortalamasıdır. Yarıyıl başında, dersin yarıyıl içi başarı notunun ne olacağı ve ağırlıklı hesaplama değerleri ders müfredat formu üzerinde gösterilmek zorundadır. Öğretim elemanı, yarıyıl içi başarı notlarını ve yarıyıl sonu sınavına giremeyecek öğrencilerin listesini akademik takvime göre ilan eder.
    (4) Bir dersin başarı notu; yarıyıl içi başarı notu ve yarıyıl sonu sınav notunun bağıl not sistemi ile değerlendirilmesi sonucu oluşur. Hem yarıyıl içi başarı notu hem de yarıyıl sonu sınavının ders başarı notuna katkısı bölüm başkanlığı tarafından yarıyıl başında ders müfredat formu aracılığı ile ilan edilir.
    (5) Bir dersin yarıyıl içi başarı koşulunu yerine getiremeyen öğrenci, bu dersten VF harf notu alır ve yarıyıl sonu sınavına giremez. Bir dersten VF harf notu alarak başarısız olan öğrenci, o dersi tekrar almak ve yarıyıl içi başarı koşullarını sağlamak zorundadır.
    (6) Yarıyıl sonu sınavının başarı notuna katkısı %40’tan az, %60’tan fazla olamaz. Gerekli görülen hallerde ilgili kurul kararı ile bu oranlar değiştirilebilir.
    (7) Öğrencilerin bir dersteki başarı durumunu gösteren liste, akademik takvimde ilan edilen tarihe göre öğretim elemanı tarafından açıklanır. İlgili yönetim kurulu gerektiğinde bir dersin öğretim elemanından, dersle ilgili başarı durumunu yeniden değerlendirmesini isteyebilir. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu not dağılımlarının başarı durumu değerlendirme istatistikleri dersin öğretim elemanı tarafından ilgili bölüm başkanlığına o yarıyılın sonunda akademik takvimde ilan edilen tarihe göre teslim edilir.
    (8) Ağırlıklı genel not ortalaması en az 2,00 olan, bir yarıyıl sonunda o yarıyılda en az 18 kredi ders almış ve başarmış öğrenci ile en az sürede mezun durumuna gelmiş olan öğrenci, sadece mezun olduğu yarıyılda kredi limiti aranılmadan aşağıda belirtilen şekilde değerlendirilir:
    a) Yarıyıl sonu not ortalaması 3,00-3,49 arasında olan “Onur”,
    b) 3,50-4,00 arasında olan “Yüksek Onur”,
    öğrencisi olarak tanımlanır. Bu değerlendirmeler not belgesinde yarıyıl bazında belirtilir. Herhangi bir yarıyılda not belgesinde FF veya VF bulunan öğrenci not ortalaması yeterli olsa bile o yarıyılda “Onur” veya “Yüksek Onur” öğrencisi olamaz.”

    Mazeretler
    MADDE 24 –
    (1) Mazeretlerin kabulü ile ilgili olarak Senato tarafından belirlenen esaslarda tanımlanan istisnai durumlarda, yarıyıl içi sınavlarına geçerli mazeretleri nedeniyle giremeyen öğrenciler, mazeretlerinin kabul edilmesi halinde mazeret sınavına alınırlar. Öğrencilerin mazeretli sayılmasına Senato tarafından belirlenen esaslara uygun olarak, ilgili yönetim kurulu tarafından karar verilir. Bu durumda olan öğrencilerin mazeretli olduğu yarıyıl içi sınav notu mazeret sınavından aldığı nottur.
    (2) Mazeretleri nedeniyle yarıyıl sonu sınavına giremeyen öğrenciler mazeretlerinin bitimini izleyen beş iş günü içinde ilgili fakülteye başvururlar. Geçerli mazeretlerini, Senatonun belirlediği esaslara uygun olarak belgelendiren ve mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrenciler, yarıyıl sonu sınavlarını izleyen hafta içerisinde yapılacak yarıyıl sonu mazeret sınavına girebilirler. Mazeretlerin kabulünün takdiri ilgili yönetim kuruluna aittir.

    Yarıyıl sonu sınav dönemi
    MADDE 25 –
    (1) Her yarıyıl sonunda bir sınav dönemi vardır. Sınav dönemi içinde ilgili yönetim kurulunca kabul edilecek nedenlerle sınavı yapılamayan dersler için o sınav dönemine süre eklenir.
    (2) Arazi üzerinde yapılması gereken derslerle, sınava girme hakkı bir arazi çalışmasının sonucuna bağlı olan derslerin sınavları arazi çalışmalarının bitiminde de yapılabilir. Bitirme tasarım projesi sınavı/bitirme ödevi, yarıyıl sonu veya yaz öğretimi sonu sınav dönemlerinde veya onu izleyen hafta içinde yapılır.
    

    Staj

    Bu programda staj bulunmamaktadır.
    

        Mezuniyet Koşulları

    İstanbul Teknik Üniversitesi Çift Diplomaya Yönelik Uluslararası Ortak Lisans Programları Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 20. Maddesi göz önünde bulundurularak mezuniyet işlemleri yapılmaktadır.
    Öğretimi bitirme
    MADDE 20 - (1) Bağlı bulunduğu programın öğretim planında yer alan zorunlu derslerle, yine programda öngörülen toplam krediyi sağlayacak şekilde seçmeli dersleri alan ve başaran, ağırlıklı genel not ortalamasını her iki üniversitenin öngördüğü sınırların üstüne çıkartmış, İTÜ için 2.00 ve her iki üniversite tarafından belirlenen bütün çalışmaları yapmış öğrenciler, öğrenimlerini bitirmiş sayılır ve kendilerine bu Yönetmeliğin 24 üncü maddesinde belirtilen diplomalar verilir.
    Diploma
    MADDE 24 - (1) Uluslararası programı, bu programın yürütüldüğü her iki üniversitenin tüm gereklerini yerine getirerek başarıyla tamamlamış olan öğrenciler İTÜ ve ortak üniversiteden birer diploma veya her iki üniversitenin ortak hazırladığı tek bir diploma almaya hak kazanırlar.
    (2) Uluslararası programı başarıyla tamamlayanlara İTÜ'de program adı ve varsa fakülte adı da açıklanmak suretiyle, İTÜ lisans diploması verilir. Öğrenimlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, aynı zamanda ortak üniversitenin ilgili programının diplomasını da alırlar.

    Diploma, Diploma Defteri, Sertifika İle Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge
    

    Kazanılan Derece ve Ünvan

    Derece : Lisans    Ünvan : -
    

    Program İstihdam Olanakları

    Mezunlarımız aldıkları uluslararası moda tasarımı eğitimi yardımıyla yurt dışında tasarım ofislerinde, yurt içinde Beymen, Mavi, Koton, Mudo, Yargıcı gibi markalaşmış firmaların tasarım bölümlerinde, moda tasarım stüdyolarında (Mehtap Elaidi, Zeynep Tosun gibi tasarımcıların stüdyoları) ve ülkemizden satın alım yapan Li & Fung vb. firmaların tasarım bölümlerinde çalışabilmektedir. Mezunlarımız, alternatif olarak kendi markalarını kurabilmekte veya bir ya da daha fazla firma için serbest tasarımcı (freelance) olarak koleksiyonlar hazırlayabilmektedir.
    

    Mezun Sayısı


    Moda Tasarımı (UOLP-SUNY Fashion Institute of Technology) Uluslararası Ortak Lisans Programı (%100 İngilizce) Mezun İstatistikleri
    YılMezun Sayısı
    20139
    20149
    201510
    201617
    201714
    201810
    20199
    202015
    20214
    20227
    20233
    

    Program Çıktıları

    P.Ç.1 Moda tarihi ve akımları ile tasarım teknikleri hakkında temel bilgi sahibi olma
    P.Ç.2 Tekstil malzemeleri ve teknolojileri hakkında bilgi sahibi olma
    P.Ç.3 Tekstil ve konfeksiyon sanayinin mevcut ve gelecekteki ulusal ve uluslararası pazarları hakkında bilgi sahibi olma
    P.Ç.4 Tasarım, drapaj, kalıp hazırlama ve dikiş tekniklerini uygulayabilme becerisi
    P.Ç.5 Çok disiplinli takımlarda çalışabilme ve/veya liderlik yapma becerisi
    P.Ç.6 Mesleki etik ve sorumluluk anlayışına sahip olma
    P.Ç.7 Türkçe ve İngilizce sözlü ve yazılı iletişim kurabilme becerisi
    P.Ç.8 Yaşam boyu (sürekli) öğrenimin önemini algılamış olma
    P.Ç.9 Çağdaş bilgi erişim olanak ve yöntemlerini kullanabilme becerisi

    Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) Akademik Ağırlıklı Uyum Matrisi

    P.Ç.1
    P.Ç.2
    P.Ç.3
    P.Ç.4
    P.Ç.5
    P.Ç.6
    P.Ç.7
    P.Ç.8
    P.Ç.9
    BİLGİ (Kuramsal, Olgusal)
    1-Sanat kültürü ve estetik konularına ilişkin bilgiye sahiptir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    2-İlgili sanat alanına özgü sanat tarihi konusunda bilgi sahibidir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    3-Sanat ve tasarım materyalleri bilgisine sahiptir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    4-Sanat ve tasarım yöntem ve teknikleri konusunda bilgi sahibidir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    5-İlgili sanat alanındaki yasal düzenlemeler ve işlemler konusunda bilgi sahibidir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    6-İlgili sanat alanının ilişkili olduğu disiplinlerarası etkileşim konusunda bilgi sahibidir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    7-Araştırma yöntemleri konusunda bilgi sahibidir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    8-Sanatsal eleştiri yöntemleri konusunda bilgi sahibidir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    9-Sanat ve bilim etiği konusunda bilgi sahibidir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    BECERİLER (Bilişsel, Uygulamalı)
    1-Kuram ve uygulama bütünlüğü sağlar.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    2-İlgili sanat alanına ilişkin yöntem ve teknikleri kullanır.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    3-İlgili sanat alanının içindeki alt disiplinlerin etkileşimini değerlendirir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    4-Çözümlemeye dayalı yorum becerisine sahiptir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    5-Çok boyutlu algılayabilme, düşünebilme, tasarlayabilme, uygulayabilme becerisini geliştirir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    6-Duyusal algıyı somutlaştırır.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    YETKİNLİKLER - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
    1-Tek başına, bağımsız olarak ve/veya grup içinde uyumlu ve üretken olarak çalışır.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    2-Proje süreçleri içinde etkin olarak yer alır.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    3-Alanıyla ilgili özgün yapıtlarını toplumla paylaşır ve sonuçlarını değerlendirir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    YETKİNLİKLER - Öğrenme Yetkinliği
    1-Kendi çalışmalarını sorgular.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    2-Çözümleyici ve eleştirel düşünür.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    3-Yaşam boyu öğrenme kavramını özümser.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    YETKİNLİKLER - İletişim ve Sosyal Yetkinlik
    1-Hedef kitlesini tanımlayarak alanı ile ilgili çalışmaları paylaşır.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    2-Çalışmalarını topluma anlatabilecek iletişim becerisine sahiptir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    3-Alanı ile ilgili konuları uzman ya da uzman olmayan kişilere görsel, yazılı ve sözlü iletişim yöntemlerini kullanarak etkin ve doğru olarak aktarır.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    4-Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar (Avrupa Dil Portföyü Genel Düzeyi : B1 Düzeyi).
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    5-Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    YETKİNLİKLER - Alana Özgü Yetkinlik
    1-Sanat ve tasarım konusunda ulusal ve uluslararası değerlerin farkındadır.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    2-Soyut ve somut kavramları; yaratıcı düşünceye, yenilikçi ve özgün yapıtlara dönüştürebilir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    3-Alanında başarıyla iş yürütebilecek duyarlılığa sahiptir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    4-Estetik farkındalığa sahiptir.
    PÇ1
    PÇ2
    PÇ3
    PÇ4
    PÇ5
    PÇ6
    PÇ7
    PÇ8
    PÇ9
    

    Program Koordinatörü

    Prof. Dr. Cevza Candan
    E-mail: candance@itu.edu.tr
    İş Telefonu : 0212 2518808-2494
    Web: https://research.itu.edu.tr/tr/persons/candance